hızlı bağlantı kurulumu -Aixton markası

August 25, 2023
hakkında en son şirket haberleri hızlı bağlantı kurulumu -Aixton markası

1Teknik zorluk.

Soğuk yapıştırma: Uygulama nispeten kolaydır, özel ekipman ve beceri gerektirmez ve manuel olarak tamamlanabilir.

Fiber erime: Profesyonel ekipman ve beceri gerektirir ve operatörlere karşı yüksek gereksinimlere sahiptir.

2Ücretler

Soğuk eklem: maliyeti nispeten düşüktür, çünkü pahalı ekipmanlara yatırım yapmak gerekmez ve malzemelerin maliyeti de düşüktür

Fiber erime: maliyet yüksek, pahalı ekipman ve tüketim malzemeleri gereklidir ve operatörlere de yüksek gereksinimler vardır, bu nedenle genel maliyet yüksektir.

3Performans

Soğuk ekleme: Füzyon lif teknolojisinden biraz daha düşük olmasına rağmen, çoğu durumda gereksinimleri karşılayabilir.Bağlantı noktasındaki optik kaybı küçük ve bağlantı hızı hızlıdır, kısa mesafeli fiber bağlantısı ve ortak fiber bakımı için uygundur.

Fused fiber: Bağlantı noktasındaki optik kayıp daha düşüktür ve bağlantı kalitesi daha yüksektir, bu da uzun mesafeli fiber bağlantısı ve yüksek talepli fiber uygulamaları için uygundur.

4Uygulama senaryoları

Soğuk konektör: kısa mesafeli optik fiber bağlantısı ve ev ağı, iç optik fiber bağlantısı vb. gibi genel optik fiber bakımı için uygundur.

Fused fiber: uzun mesafeli optik fiber bağlantısı ve optik fiber iletişim, veri merkezi, tıbbi ekipman vb. gibi yüksek talepli optik fiber uygulamaları için uygundur.

5Bağlantı kalitesi

Soğuk bağlantı: Bağlantı kalitesi dış çevre ve insan faktörlerinden büyük ölçüde etkilenir ve bağlantı noktasındaki optik kaybı nispeten yüksektir.Ama daha iyi sonuçlar kesin ayarlama ile elde edilebilir.